top of page

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine KEMIS PLUS d.o.o

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Prosimo vas, da pred uporabo in nakupom v spletni trgovini te pogoje pozorno preberete in, v kolikor se z njimi ne strinjate, nakupa ne opravite.
Registracijo ali nakup v spletni trgovini bomo razumeli kot strinjanje s pogoji poslovanja, saj so le ti temelj sklenjene pogodbe med kupcem in trgovcem. Vsi državljani EU imajo možnost nakupa pod enakimi pogoji. Opredelitev pojmov
Ponudnik je Kemis plus d.o.o., Kajuhova 4, 1235 Radomlje, Slovenija.

 • Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.

 • Spletna prodajalna je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Kemis plus d.o.o., pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

 • način plačila in dostave

 • časovno veljavnost ponudbe

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odpremljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 14ih dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči (na kontaktni e-naslov), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu za odstop od pogodbe (PDF) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe (nakupa). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku določenem za odstop od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 14ih dneh od sporočila o odstopu.
Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Npr., vračilo izdelkov, pri katerih je varnostni pečat pretrgan, odstranjen ali kako drugače poškodovan.
Potrošnik je dolžan ponudnika najkasneje v 8 dneh od prejema paketa obvestiti o morebitnih napačno prejetih izdelkih, napačni količini izdelkov ali manjkajočih delih izdelka. Kasnejše reklamacije vsebine paketov oz. izdelkov ne bodo nujno priznane.
Pri vračilu artiklov, kjer je bila koriščena promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek) na TRR uporabnika.
Kupnino vam bomo povrnili v najkrajšem času oz. najkasneje v 14 dneh od prejetja izdelka na naš naslov.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pošljite elektronsko sporočilo na elektronski naslov lepila@kemisplus.si ali pokličite na telefonsko številko +386 1 72 28 007
V kolikor kupec pošlje izdelek nazaj v roku 14ih dni in uveljavi pravico do povrnitve kupnine, mu podjetje vrne celoten strošek kupnine (nakupna vrednost izdelka, strošek poštnine in strošek transakcije).
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti podjetje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. V kolikor kupec uveljavlja pravico do povrnitve kupnine za izdelek s stvarno napako (tovarniško poškodovan izdelek), mu je prodajalec dolžan vrniti le nakupno vrednost izdelka. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po dveh letih od izročitve izdelka.


Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

V kolikor ima izdelek stvarno napako in je potrošnik pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od podjetja zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali

 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

 • vrne plačani znesek.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • s plačilno kartico

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z jasno razčlenjenimi stroški in davki.
Plačilo po povzetju ni mogoče, plačilo je možno le s plačilno kartico.
Popusti, promocije in druge ugodnosti (kot je npr. brezplačna poštnina) se med seboj ne seštevajo.

Izdaja računov

Trgovina Kemis plus d.o.o. po dostavi naročenih izdelkov kupcu račun pošlje v pdf obliki na e-naslov kupca, razen, če ta ob oddaji naročila zahteva drugače. V primeru osebnega prevzema v poslovalnici, kupec ob prevzemu prejme natisnjen račun. Na računu sta razčlenjena cena in stroški v zvezi z nakupom. Kupec je ob oddaji naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov, ne upoštevamo.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni, navadno pa so ti izdelki odposlani še isti dan (če je naročilo oddano na delovni dan do 12:00 ure) in dostavljeni naslednji delovni dan. Za izdelke, ki niso na zalogi je dobavni rok do 15 delovnih dni (navadno do 7 dni) po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
Dostava se kupcu zaračuna ob koncu naročila kot nova postavka na računu. Za naročila nad vrednostjo 50€ je dostava brezplačna.

Vsi naši paketi so odposlani v nevtralni embalaži (navadnih rjavih škatlah) in iz zunanje strani vsebina paketa ni vidna in razpoznavna. Na paketu je označena zgolj vrednost paketa ter napisan naslov prejemnika.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Ponudba blaga, objavljenega na spletni trgovini velja do objave preklica oz. do odprodaje zalog.
Spletna trgovina Kemis plus d.o.o. sklepa pogodbe v slovenskem jeziku.

Cene

Cene veljajo v trenutku potrditve naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo z obvestilom o oddaji paketa na pošto oz. o možnosti osebnega prevzema). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. V ta namen je spletna trgovina zaščitena z 256-bitnim SSL certifikatom, ki ga je izdala pooblaščena organizacija.


Komunikacija
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če k temu prvi izrecno pristane. Kot pristanek štejemo prijavo na e-novice preko obrazca na spletni trgovini, registracijo, opravljen nakup, prijavo na nagradne igre ali druge promocije ali zahtevo za prijavo preko drugih sredstev komunikacije.

Varovanje podatkov

Upravitelj spletne trgovine Kemis plus d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
Za potrebe poslovanja spletne trgovine zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
kontaktno telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce spletne trgovine
Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.
Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko sistem spletne trgovine shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Upravitelj lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.
Upravitelj si pridržuje pravico do uporabe zbranih osebnih podatkov za namene direktnega trženja razen če temu uporabnik izrecno nasprotuje.
Upravitelj podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošti Slovenije, GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih ponudnik zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine ali podjetja upravljalca.

 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.


Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

Starost privolitve

Z oddajo naročila na Kemis plus d.o.o. navajate, da ste primerne zakonsko določene starosti za nakup določenih produktov prikazanih v spletni trgovini. Če bomo ugotovili, da ne izpolnjujete pogojev primerne starosti, se ne zavezujemo izpolnitvi naročila.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik si pridržuje pravico, da vse zbrane osebne podatke, za katere je uporabnik sam dovolil njihovo uporabo in obdelavo, uporabi za namene direktnega trženja.
Ponudnik lahko osebne podatke uporabi za trženje katerekoli storitve znotraj podjetja ponudnika.
Kot dovoljenje za uporabo štejemo prijavo na e-novice preko obrazca na spletni trgovini, registracijo, opravljen nakup, prijavo na nagradne igre ali druge promocije ali zahtevo za prijavo preko drugih sredstev komunikacije.
V primeru prijave na e-novice preko obrazca na spletni strani se uporabniku hkrati kreira tudi uporabniški račun z avtomatsko generiranim geslom, razen v primeru, da uporabniški račun s tem email naslovom že obstaja.
Ponudnik zagotavlja, da bodo vsa reklamna sporočila:

 • jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila

 • pošiljatelj bo jasno razviden

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne

 • željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo vestno spoštoval

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo zbrane osebne podatke varoval in upravljal v skladu z zakonom.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Kemis plus d.o.o., Kajuhova 4, 1235 Radomlje.

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se bo po vseh močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: lepila@kemisplus.si. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Kemis plus d.o.o, kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi: http://ec.europa.eu/odr. Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Izključitev odgovornosti
Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.
Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (anti virus itd.) pred dostopom do strani in njeno uporabo.
Vsak kupec se z nakupom in s podanimi kontaktnimi podatki strinja s splošnimi pogoji poslovanja in dovoljuje nadaljnjo kontaktiranje po telefonu, navadni pošti ali elektronski pošti z namenom obveščanja o novostih, akcijah ipd. V primeru nestrinjanja glede kontaktiranja mora kupec pisno obvestiti podjetje, z dopisom po pošti, na elektronski naslov lepila@kemisplus.si in po telefonski številki 01 7228007.

bottom of page